Från Stockholm till London

Indisk vegetarisk gryta på 15 minuter

Nu ska ni få ta del av ett recept på en supergod enkel helt vegetarisk indisk gryta som man faktiskt kan slänga ihop på 15-20 minuter. Jag försöker verkligen att äta mer vegetariskt och det svåraste är väl att man är så van att laga viss mat att det lätt blir så att lagar det man brukar. Så nu letar jag efter lite goda recept utan kött. Jag testade den första gången igår och Amiya tyckte mycket om den också, så det var kul!

Ingridienser:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
5 tomater
olivolja
1 burk kokosmjölk
1 grönsaksbuljong
1 broccoli färsk eller fryst
1 dl röda linser
1 burk kikärtor
70-100 gram babyspenat
2 tsk mald koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk chiliflakes
1 citron

Jag vet det låter som en hel mängd med ingridienser men det tar verkligen inte lång tid och mycket av detta har man kanske hemma i skåpen redan..

Såhär gör man:

Skala och dela den gula löken i mindre bitar, hacka vitlöksklyftorna grovt, riv ingefäran och skär tomaterna i mindre bitar. Släng ner allt i en matberedare och mixa till en slät puré.

Häll ner några teskedar olivolja i en gryta och hetta upp spiskummin, koriander, gurkmeja och chiliflakes. Tillsätt grönsakspurén du mixat ihop i blendern och låt fräsa på i någon minut.

Tillsätt sedan de röda linserna, kokosmjölk, grönsaksbuljongtärning och broccolin. Låt koka i 5-10 minuter tills linserna är mjuka.

Tillsätt sedan kikärtorna (häll av spadet och skölj de först), babyspenaten samt saften från citronen. Låt bubbla någon minut till och smaksätt sedan med mer salt om du tycker att det behövs.

Servera med bulgur, ris eller annat gott.

Jag toppade även med färsk koriander, det tycker jag är så gott!

IMG_7412

Hoppas det smakar gott
xxxx

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats