Frågestund Del 2 | Från Stockholm till London

Från Stockholm till London

Annons

Frågestund Del 2

Här har ni fortsättningen på frågestunden, där det faktiskt är lite fler frågor om lilla mig och inte bara angående London / Stockholm 🙂

Har du någon utbildning eller är du intresserad av att plugga något i framtiden?

Jag gick estetisk linje på gymnasiet och hade inriktningen soul/sång. Jag har inte pluggat efter gymnasiet, dels för att jag inte kände mig motiverad eller redo att plugga men också för att jag inte alls visste vad jag i sånt fall ville plugga.

När jag har tänkt på utbildningar så är det vissa som lockat mer, exempelvis PT, kost/dietist eller något i den riktlinjen då jag. Samtidigt efter att ha jobbat inom sälj och service så har jag tänkt att läsa något i den banan, sen har jag alltid tyckt att eventplanering skulle vara sjukt kul.

Ja, som ni förstår har jag fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska plugga eller om jag ska plugga men det är klart att jag tycker att det skulle vara kul och bra att ha en utbildning i bagaget.

Vilket är ditt favoritresmål och varför?

Den här frågan har jag fått ofta och jag har så otroligt svårt att svara på den. Många resor har varit härliga och underbara på olika sätt. Beroende på tillfälle och vem man spenderade resan med också antar jag. Men i dagens läge måste jag nog säga att mitt absoluta favoritresmål har varit och är Barbados. Där har jag varit vid tre olika tillfällen och längre perioder varje gång. Första besöket var jag där en månad, andra besöket var jag där två veckor och tredje besöket var jag också där nästan en månad.

Varför är det mitt favoritresmål? Först och främst träffade jag Tyrone där, jag har mycket fina minnen framförallt från min första resa dit som också var helt galen. Det var under karnevalen så det var mycket festande men också mycket sol, bad och god mat. Eftersom att mina vänner jag var där med redan känner många på ön så fick jag uppleva ön på andra sätt än om jag bara hade åkt dit och varit turist. Fick uppleva den mer som en Local och inte som den turist man alltid annars är.

Alla är så sjukt chill på den ön också och jag lärde känna otroligt mycket härliga människor. Min tredje resa dit uppträdde jag lite och var där pga musiken så det var också härligt i sig.

Vart skulle du vilja resa nu där du inte redan varit?

Jag ser mig själv som någon som rest väldigt mycket men det finns otroligt mycket platser jag inte varit på än som jag absolut vill bocka av. Jag har aldrig besökt Asien vilket alltid har lockat mig. Australien skulle vara kul att uppleva också och Afrika. Jag har bara besökt Nordafrika några gånger men skulle vilja se och uppleva resten av Afrika. Köra hela Safaribiten typ. Sjukt häftigt.

Vilka är dina favoritartister?

SÅ svår fråga. Min musiksmak är helt sjukt blandad. Jag säger alltid Stevie Wonder när någon frågar mig om favoritartist på grund av att jag tycker att han är ett musikaliskt geni men som sagt, min smak är väldigt blandad.  Men framförallt har jag lyssnat mycket på motown, disco, soul under min uppväxt tack vare mamma och pappa. Därefter mycket R’n’B, hiphop, neosoul och dancehall. Rock är väl inte min favoritgenre men har självklart växt upp med lite Led zeppelin, Journey, ACDC å sånt också.

En genre som fastnat i mitt hjärta det är 90tals rnb och hiphop, det tröttnar jag aldrig på!

Här kan jag nämna artister som man hittar i mina musikbibliotek, lite gott och blandat:

Aaliyah, Alicia Keys, Adele, Angie Stone, Anthony Hamilton,Beyoncé, blackstreet, Bryson Tiller,  D’angelo, Destinys Child, Drake, Earth Wind and Fire, Frank Ocean, Ginuwine, Gipsy Kings,  India Arie, J. Cole, Jamie Foxx, Jazmine Sullivan, Joe, Ludacris, Luther Vandross, Maxwell, Michael Jackson, Nas, Raheem Devaughn, Rihanna, Ryan Leslie, Stevie Wonder, Trey Songz, Usher, Vybz Kartell, 2pac..

Kommer du fortsätta med musiken här i Sverige?

För tillfället har jag inte gjort så mycket pga att jag har haft så sjukt mycket annat att stå i. Har varit i studion här vid ett par tillfällen så förhoppningsvis ska jag avsluta mitt projekt där snart!

Känner du att ni klarar er ekonomiskt med bara en som jobbar?

Just nu jobbar jag här och Tyrone i London, det var en av anledningarna varför jag kom till Sverige för att jag ville jobba och tjäna lite egna pengar. Inte för att vi inte klarar oss men för att det är skönare med mer pengar helt enkelt.  Om vi ska satsa på att bo i Sverige kommer vi båda kunna jobba vilket känns skönare för mig. Ska vi bo i London kommer jag inte riktigt tjäna på att ha barnen på dagis och jobba så då får det vara så att bara han jobbar i sånt fall.

Vi klarar oss på det men som sagt, jag är den som gillar att tjäna mina egna pengar!

Varför kände du att du hellre ville föda i Sverige?

Först och främst så att Amiya ska bli svensk medborgare. Det tycker jag är viktigt. Jag vill att oavsett var vi bor i framtiden så ska hon ha valet att vara här och plugga här osv.

Andra anledningen var för att jag inte fick så bra känsla av hur det funkade med mödravården i London. Allt är så stort och vid varje besök där, som jag hade i början av Amiyas graviditet fick jag alltid träffa olika barnmorskor och allt var väldigt rörigt.

Jag födde Amiya i Sverige och har valt att göra samma med lillebror 🙂

Vad är det bästa du vet med London / Stockholm?

Det absolut bästa med London är att det är så stort och så mångkulturellt. I London finns det fler möjligheter att utvecklas inom vad det nu än är man vill göra. Det finns alltid nya platser att se och ställen att besöka. Det älskar jag! Jag har inte sett en bråkdel av London tror jag. Jag har mycket kvar att se där.

Stockholm älskar jag för att det är mitt hem, det är här jag är uppväxt. Jag är även uppväxt i centrala stockholm så jag har alltid haft möjlighet att promenera i princip vart jag vill. Nästan allt jag behöver är inom gångavstånd. Jag älskar att det finns tillgång till vatten överallt, att man kan bada mitt i stan på somrarna. Luften känns fräsch och så är Stockholm väldigt rent. Det uppskattar man verkligen när man bott i London ett tag i alla fall.

Vad gör du om 5 år?

Så svår fråga! Sjukt att ens föreställa sig att om 5 år  har jag en blivande 8åring och en blivande 5åring. Själv är jag då 31 år. Oavsett vart vi bor så vill jag att vi ska bo i en fin lägenhet eller kanske hus. Jag vill jobba med något jag verkligen trivs med och jag vill att barnen ska må bra. Jag vill jobba lite mer med sången och kanske uppträda lite här och var. Behöver inte vara något stort men att jag får hålla på med det i alla fall. Jag skulle vilja spela fotboll en gång i veckan, det är något jag verkligen saknar.

 

(Bild från när jag var med i UK X-factor sommaren 2015)

DSC_0311

xxx

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Isabella Portnoff

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats