Från Stockholm till London

Kalas så det bara smäller av det

Som jag berättade häromdagen så var det dags för Amiyas 4årskalas i helgen. Hon fyller inte fyra förrän nu på onsdag men vi firade i helgen och det var hennes absolut första barnkalas. Tidigare så har vi alltid gjort stora firanden men då har det ju mest varit mina vänner liksom. Mest vuxna eftersom det inte är såå många av mina vänner som har barn. Men i år slog jag på stort och bjöd hennes förskolekompisar. Självklart kom även min syster och barnen och även mina vänner Sara och  Jessica med deras tjejer. Det vart några bortfall men det blev totalt 18 barn som kom hit igår på kalas.

Jag satte en tid, 14-16 vilket jag tyckte passade bra då det blir lagom länge. Barn har ju alltid en tendens att bli trötta och gnälliga efter mycket stoj och sen socker på det också. Jag sa faktiskt till alla föräldrar att de gärna fick lämna barnen här och hämta vid kalasets slut. Det blir oftast roligare för barnen, i alla fall om dom har åldern inne. Och dessutom mindre folk att ta hand om och mer tid och fokus att lägga på barnen,

 Jag låg typ sömnlös natten innan och ba ska jag planera in mer lekar, ska jag göra såhär eller såhär man ba orka stressa. Barn är nog de absolut minst kräsna och definitivt de enklaste att ordna kalas för.  Jag lagade egna hamburgare, ja det kan låta pretantiöst men det är så enkelt att slänga ihop köttfärsmix och göra biffar, sen delade vi bara brödan i fyra delar så fick dom käka hamburgare med ketchup och så gjorde jag spett med gurka och morot till. Enkelt och barnvänligt! Den enda ordnade leken jag gjorde med barnen var dansstopp. Vi släckte ner och satte igång discolampan som vi haft som taklampa senaste 6 månaderna :’D och det blev hysteriskt i vårt vardagsrum men barnen hade sååå kul!  Sen hade jag ordnat lite fiskedammspåsar med lite godis, en ballong och en glowstick var till alla barnen. Fiskdamm är också en lätt aktivitet och det är alltid kul för barnen att få någonting. Efter allt stoj så fixade vi snabbt ihop en glasstårta som jag kom på att jag ville göra då när jag låg sömnlös haha. VARFÖR har jag inte gjort det förut? Så enkelt och hade jag haft mer tid att planera och köpa dekorationer till så hade jag gått all in. Det går att göra såååå fina glasstårtor till barnkalas. Alltså bara googla det så kommer ni få se! Bland bilderna nedan så får ni se hur Amiyas glasstårta blev.

Tack till min bästis Nicolina som hjälpte till under kalaset alltså hur skönt är det inte med ett par extrahänder?!?! Alltså klart att jag hade kunnat fixa allt själv men då hade jag behövt  ha typ ett 5 timmar långt kalas för jag hade inte hunnit med allt. Sen hjälpte även Syrran, Sara och Jessica till med annat. Zion var ju såklart vaken och ville absolut inte sova tills mot slutet av kalaset då jag lyckades få han att decka. Men kalaset vart jättelyckat och Amiya var överlycklig. Hon fick hur fina presenter som helst också och efter alla förskolekompisar gått så stannade våra kompisar kvar och hängde och sist kvar Amiyas kusin Chavi som stannade och åt middag och lekte in i det sista. Supermysigt verkligen, en riktigt lyckad dag!

Jag hann på riktigt inte ta en ända bild utan bad andra fota lite med min kamera, sen fick jag bilder av Jessica också. Skönt att ha en bloggvän som got your back med bilder hahah <3

 

Försökte verkligen att dra in på allt avancerat till detta kalas och göra det så enkelt som möjligt, hamburgare och grönsaker var en succé, dom flesta barnen åt jättebra.

 

Kan EJ fatta att du snart blir 4 år?!?! 

Glassugna barn!

 

Rekommenderar verkligen glasstårta, så många barn som inte gillar tårta i alla fall. Alla barnen åt glassen med glädje! Så fick dom välja vilken topping dom ville ha också.

 

Barnen fick sitta på golvet och äta, det var ju superkul tyckte dom!

 

GULLUNGARNA!!!

 

Buset fortsätter! 

 

Tack alla inblandade! Amiya och jag är så glada för allt 🙂

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats