”Snäääälla, får jag baka chokladbollar”… det var standardfrågan när jag var liten. Jag älskade att baka chokladbollar och det gör jag fortfarande. Det kan nog vara det absolut lättaste och snabbaste att baka när man är sugen på något gott. Enligt mig så är ju det här världens bästa ”standard” chokladbollsrecept så jag tänkte dela med mig av det. Det är taget ur min mammas receptbok med recept som hon tagit av sin mamma (min mormor). Jag blir alltid så besviken när jag beställer chokladbollar på caféer, tycker dom alltid smakar för starkt eller för mjöligt och sen är det ju godare när dom är mindre tycker jag (även fast man kan äta hur många som helst)…
Receptet lyder:
100g smör
3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
3 dl havregryn
1 msk kallt kaffe
Garnering: pärlsocker eller kokos
Självklart så ska det vara en fjärdedel dl socker och inte 3-4 dl som jag trodde när jag var liten haha och låt gärna smöret stå ett tag innan du blandar i resten av ingridienserna så de e lättare att blanda ihop allt. Observera att kaffet ska vara kallt! Rulla sedan chokladbollarna i pärlsocker eller kokos. Jag valde kokos den här gången men annars tycker jag nog att pärlsocker är godare 🙂
Ps. Ett tips är att ställa in dom i kylen en stund så dom blir kalla och ännu godare. (Frysen är ett alternativ om du inte vill vänta så länge).
Lycka till!
Jag försöker att undvika socker så jag gör ”nyttiga” chokladbollar, jag tycker dock att de är nästintill lika goda som vanliga.
200 g dadlar utan kärnor (finns färdiga förp)
1 dl havregryn
4 msk kokosolja
4 msk kakao
2 msk kallt kaffe
Hacka dadlarna smått eller kör allt i en mixer tills det bildar en smet. Rulla sedan i kokos och in i kylen. Godare än man tror 🙂
Gott de ska jag testa!!! Tack 🙂
Haha jag gjorde dom precis! Var så jävla choklad sugen! Tog ju mindre än 5 minuter 😉
Haha va roligt 😀 jaaa men så bra! Ja är typ alltid vhokladsugen, typ ännu mer nu när ammar..
Åt upp de som fanns kvar när jag kom hem Hahaa! Men så kul att se dig å lillan !