VANILJ OCH HALLON CHEESECAKE
Igår sa Tyrone att han var sugen på att baka någonting, det brukar alltid betyda att JAG ska baka något åt honom, haha. Jag blev sugen på att testa att baka cheesecake, eftersom att jag, tro det eller ej, ALDRIG har bakat det förut. Jag som älskar att baka! Dock kände jag att jag ville leta efter ett snabbt recept eftersom att man inte har all tid i världen när man har barn och jag hittade ett engelskt recept som lät bra. Det tog bara 1,5 timme så här kommer receptet på den Vanilla cheesecake jag bakade med lite ändringar som jag tyckte gjorde kakan godare 🙂
INGRIDIENSER
- 120 gram Digestivekakor (krossade till små små smulor)
50 gram brunt socker(jag skippade det då jag inte tyckte det behövdes)- 60 gram smält smör
- 500 gram färskost
- 100 gram florsocker
- 1 st vaniljstång (funkar även bra med några droppar vaniljextrakt)
- 200 gram grädde (lätt vispad)
- Hallon, jag valde att lägga till det som topping, då jag älskar bär och tycker det ger kakan en fräschare smak.
TILLAGNING
- Blanda kaksmulorna med smöret (och sockret om du vill använda det) i en bunke. Blanda väl.
- Lägg kakblandningen (basen) i en form med löstagbar kant 20cm i diameter. Använd en sked för att pressa ner smulorna hårt, tätt och jämt i botten av formen. Ställ in i kylen tills det har stelnat.
- Ta fram en större skål och blanda ihop färskosten, florsockret och vaniljen. Det står i receptet att du ska blanda med en träsked eller en visp, jag använde en vanlig stor sked och det funkade bra.
- Blanda ner den lättvispade grädden och blanda väl.
- Lägg på ostmixen på botten som har stått kyld.
- Ställ in allting i kylen och låt stå i en timme.
- Ta ut kakan och toppa med hallonen eller det som du själv vill toppa med.
- Redo att äta
Hoppas att det smakar!