Header Image

Från Stockholm till London

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Santa Maria Red Curry

Publicerad,

Häromdagen fick jag ju smakprover ifrån Santa Maria som låg i Loppis blogbag och jag kände att jag ville testa laga något.

Tidigare idag skar jag upp 1 kg kyckling i småbitar och la in dom i en marinad gjord på; soya/sweet chili sour såsen, paneng spices, riven ingefära, och pressad vitlök. Jag älskar när kycklingen har fått stå i marinad ett tag, det blir så mycket godare!

Såsen är såååå enkel att göra. Jag fräste kycklingen i stekpannan först, la den åt sidan när fått lite färg. Hällde sen i en burk kokosmjölk med en buljongtärning och ungefär halva påsen med paneng kryddorna i pannan och la i kycklingen igen när det börjat koka. Sen är det bara i med valfria grönsaker. Jag kokade upp lite broccoli innan och la i mot slutet och hällde i lite frysta blandade wokgrönsaker också. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, jag lagade basmatiris.

Det blev sååå gott, även Amiya smaskade i sig två portioner.

DSC_0947

DSC_0948

DSC_0950

DSC_0951

DSC_0952

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *