Häromdagen fick jag ju smakprover ifrån Santa Maria som låg i Loppis blogbag och jag kände att jag ville testa laga något.
Tidigare idag skar jag upp 1 kg kyckling i småbitar och la in dom i en marinad gjord på; soya/sweet chili sour såsen, paneng spices, riven ingefära, och pressad vitlök. Jag älskar när kycklingen har fått stå i marinad ett tag, det blir så mycket godare!
Såsen är såååå enkel att göra. Jag fräste kycklingen i stekpannan först, la den åt sidan när fått lite färg. Hällde sen i en burk kokosmjölk med en buljongtärning och ungefär halva påsen med paneng kryddorna i pannan och la i kycklingen igen när det börjat koka. Sen är det bara i med valfria grönsaker. Jag kokade upp lite broccoli innan och la i mot slutet och hällde i lite frysta blandade wokgrönsaker också. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, jag lagade basmatiris.
Det blev sååå gott, även Amiya smaskade i sig två portioner.