Från Stockholm till London

Santa Maria Red Curry

Häromdagen fick jag ju smakprover ifrån Santa Maria som låg i Loppis blogbag och jag kände att jag ville testa laga något.

Tidigare idag skar jag upp 1 kg kyckling i småbitar och la in dom i en marinad gjord på; soya/sweet chili sour såsen, paneng spices, riven ingefära, och pressad vitlök. Jag älskar när kycklingen har fått stå i marinad ett tag, det blir så mycket godare!

Såsen är såååå enkel att göra. Jag fräste kycklingen i stekpannan först, la den åt sidan när fått lite färg. Hällde sen i en burk kokosmjölk med en buljongtärning och ungefär halva påsen med paneng kryddorna i pannan och la i kycklingen igen när det börjat koka. Sen är det bara i med valfria grönsaker. Jag kokade upp lite broccoli innan och la i mot slutet och hällde i lite frysta blandade wokgrönsaker också. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, jag lagade basmatiris.

Det blev sååå gott, även Amiya smaskade i sig två portioner.

DSC_0947

DSC_0948

DSC_0950

DSC_0951

DSC_0952

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats