Igår bakade jag kärleksmums. Överraskade Tyrone med middag också när han kom hem, lagade hemmagjorda köttfärsbiffar, ugnsrostade rotfrukter med oregano och havssalt och bearnaisesås. Vissa dagar orkar man bara lite mer, andra dagar känner jag verkligen inte för att laga mat. Men ville göra något fint för Tyrone då han alltid fixar och donar så jag ska ha det bra. Däremot så var han inte hungrig när han kom hem så jag åt själv och han åt senare haha, men vad gör det, det är ju tanken som räknas. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Han ba ”åh du skulle sagt nåt så hade jag inte ätit min matlåda på bussen på väg hem”, medan jag tänkte att det skulle vara roligare att överraska honom. Jaja. Vi gottade i alla fall i oss några kärleksmums var med lite te senare på kvällen och dom var riktigt uppskattade!
Jag hittade det här receptet hos ARLA:
Ingridienser:
225 g smör
2 dl mjölk
5 st ägg
4 1⁄2 dl strösocker
1 1⁄2 msk vaniljsocker
1 1⁄4 dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
Glasyr:
75 g Smör
3⁄4 dl starkt kaffe
1⁄2 dl kakao
1 1⁄2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Garnering:
1 dl kokosflingor
Gör såhär:
Kaka: Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30×40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.
Jag själv brukar alltid göra 1,5 sats med glasyr då jag tycker det är så sjukt gott, men det är ju en smaksak såklart.
Tyckte det här receptet var bra och kommer definitivt använda det igen till nästa gång!