Jag hittade ett enkelt recept på grönsaksbiffar för några veckor sedan och kände att jag bara var tvungen att testa det. Tyrone älskade dom! Jag lagade även dom häromdagen här hemma och fick bra betyg av mina föräldrar också.
Dom är verkligen superlätta att göra och så går det fort också. Så här delar jag med mig av receptet till er:
Ingridienser för ca. 4 personer:
1-2 st Aubergine eller squash
4-6 st Morötter
1 Rödlök
2 st Vitlöksklyftor
100 gram fetaost
2 st ägg
2 klickar färskost, philadelfia fungerar utmärkt
1,5 dl grahamsmjöl
2-3 skivor soltorkad tomat i olivolja
salt och peppar
Gör såhär:
Börja med att riva morötter och squash, finhacka rödlöken och pressa i vitlöken. Smula ner fetaosten och lägg i två klickar philadelfia ost. Man kan självklart välja en annan ost än feta ost men jag tyckte det blev så gott med just feta.
Hacka ner de soltorkade tomaterna, vispa ihop allt med ägget och rör sedan i mjölet. Salta och peppra efter eget behov.
De kommer kännas rätt vattnigt men det funkar alldeles utmärkt att forma till biffar och fräsa på dom i pannan, så fort de får lite värme så håller de ihop sig. Stek på relativt hög värme och ca 2-3 minuter på varje sida. Jag har serverat dom med en god sallad och kanske till och med en klick grekisk yoghurt om man vill. Tsatziki passar också superbra till!
LYCKA TILL