Svar på era frågor :) | Från Stockholm till London

Från Stockholm till London

Annons

Svar på era frågor :)

Godmorgon alla fina 🙂

Här sitter jag och löser melodikrysset med min mamma och dricker te. Grönt te som jag har cravat under hela min graviditet. Jag åt gröt också med mitt favorit tillbehör; ananas och kokos. Om ni inte har testat det, så måste ni testa! Helt fantastiskt gott.

Jag tänkte passa på att svara på alla dessa frågor jag har fått de senaste två dagarna.

 

Hur länge har jag och Tyrone varit tillsammans och hur träffades vi?

För att dra en lång historia kort så träffades jag och Tyrone när vi båda var på semester på Barbados under sommaren 2012. Vi spanade in varandra på stranden och sen började vi dejta i paradiset. Jag var inte alls ute efter att träffa en kille när jag var där, speciellt inte för något långvarigt på grund av vad jag varit med om precis innan jag åkte dit. Men det kunde inte hjälpas, det var kärlek vid första ögonkastet och efter det att jag kommit hem därifrån så började vi pendla fram och tillbaka till varandra. Så vi har inte varit tillsammans sådär fasligt länge, men vi brukar räkna från vår första date och det var 5 Augusti, 2012 🙂

Hur länge har jag bott i London och vad jobbade jag med där?

Jag bestämde mig för att flytta till London förra året i Februari. Jag var dock ute och reste lite, på grund av att jag spelade in musik, innan jag riktigt landade där så jag började inte jobba förrän i börja på Juli. Då började jag först jobba i receptionen på gymmet där min pojkvän jobbar som personlig tränare och efter 1,5 månad började jag jobba inom sälj istället och sålde medlemsskap. Min titel på engelska var; Membership sales consultant.

Var det självklart att skaffa barn/behålla det?

Barnet var faktiskt inte alls planerat men när vi väl fick reda på att jag var gravid så var det ingen tvekan om att behålla det 🙂 Vi diskuterade faktiskt inte ens beslutet.

Tänker jag på att han har barn sen innan?

Självklart är det något som man tänkte på i början, men det störde mig aldrig. Jag träffade hans son, Tyrhys, redan på Barbados där vi träffades första gången, så det blev aldrig konstigt. Plus att jag var första tjejen som han introducerade efter att han och hans sons mamma gjorde slut för ungefär 9 år sen. Hans sons lillasyster, Nylah, har också alltid gillat mig sen dag ett, så det känns helt naturligt nu ändå. Men självklart var det en omställning att gå från singel till att ha en kille med två barn när man var 22.

Kommer jag fortsätta bo i London?

Vi kommer att bo i London just på grund av att han har sin son där och hans sons syster. Jag skulle aldrig ta honom ifrån hans familj där borta nu idag. Vi har dock inte planerat framtiden och vi kommer ta det dag för dag. Självklart vill jag någon dag flytta hem till Stockholm, det är ju här jag har mitt hjärta.

Hur ser jag på att uppfostra min dotter i England?

Svår fråga faktiskt. Det är sjukt dyrt med dagis till exempel. Dagis kostar allt från 500 – 1000 kronor PER DAG där borta. Inte som i Sverige där man betalar ca 1000 per månad. De börjar förskola när dom är 4 år. Så det är rätt annorlunda från här. Jag frågade också hans son som är 13, vad de får för mat i skolan, han sa att dom fick välja mellan toast och pizza. Vilket är helt sjukt!!! Så ja, jag vet inte riktigt haha… Vi får se vad vi gör när tiden är kommen.

Var det självklart att kolla upp könet?

Faktiskt inte. Tyrone sa att han inte alls ville veta och jag sa att jag ville. Men gick efter övertalning med på att inte ta reda på könet. När tiden väl kom för ultraljud så hade han plötsligt ändra sig och var sjukt nyfiken på att ta reda på lillans kön. Så vi gjorde det 🙂 Han blev jätteglad att det var en liten tjej.

Vad har vi för namnförslag?

Vi har en del namnförslag, de flesta börjar på A av någon anledning. Men vi håller de hemligt, vi har dock inte bestämt oss för ett namn ännu…

Hur gör vi med språket, kan Tyrone någon svenska?

Jag pratar tyvärr bara Engelska med honom, borde ha varit bättre på att säga saker på svenska för att öva. Men Tyrone kan typ räkna 1-10, säga hej hur mår du, kan jag få och några ord, hah, så inte så mycket svenska kan han. Han är dock väldigt intresserad av att lära sig och jag kommer bara prata svenska med bebisen så han kommer nog att lära sig en hel del av det. Jag ska även få honom att titta på svenska barnfilmer och barnprogram, typ som Fem myror är fler än fyra elefanter, som är väldigt pedagogiskt.

Hur har jag undvikit bristningar?

Jag har faktiskt hört och läst att bristningar är till stor del genetiskt så att det spelar ingen roll hur mycket man nu än smörjer in sig eller med vilken olja eller kräm man använder. Jag har dock trots det smörjt in mig ända från att jag fick reda på att jag var gravid med gravidolja (ingen dyr eller speciell) två gånger om dagen. Jag dricker också väldigt mycket vatten om dagarna vilket jag tror hjälper till så att inte kroppen blir för uttorkad.

Hoppas ni är nöjda med svaren på  era frågor!  Ha en underbar dag och njut av vårvädret! 
Själv ska jag rensa & städa här hemma med mamma, puhh, vad har jag gett mig in på?!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Isabella Portnoff

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Trees, mamma i London

  Hittade precis hit och det kändes nästan nostalgiskt haha. Det påminner så om mig och min lilla familj. Vi fick också barn tidigt i förhållandet!
  Dina svar låter som mina svar som jag gjorde när jag var nybliven mamma haha 😀
  Aja, och vi är 90or båda två om jag förstår det rätt 😉
  Grattis till fina tösen! Glömmer av hur små dom faktiskt är!!
  Kraam 🙂

Annons
stats