Frågestund del 1 | Från Stockholm till London

Från Stockholm till London

Annons

Frågestund del 1Hej alla mina underbara läsare.

Efter en lite längre väntan en tänkt kanske, så kommer nu lite svar på några av de frågorna jag har fått. Så kul att många är nyfikna och jag har också fått mycket fina ord av er, så det tackar jag mycket för. Härligt med lite internetkärlek!

Då kör vi 🙂

Var graviditeten planerad?

Nej, denna graviditet var inte planerad, precis som när jag blev gravid med Amiya. Jag har inte använt mig utav några/något preventivmedel senaste 1,5 åren, däremot så har vi varit väldigt försiktiga. Vi diskuterade faktiskt ett till barn inte så långt innan jag blev gravid och vi båda sa att vi ville (mest jag, haha) och vi singlade slant om det för skojs skull. Jag vann när vi singlade slant (att vi då skulle skaffa ett barn till tillsammans) å vips 1,5 månad senare var jag gravid, trots att vi inte försökt, lite roligt faktiskt.

Hur känns det att bebisen kanske kommer på Amiyas födelsedag, hon är väl född i Mars?

Det hade faktiskt inte spelat någon roll när bebisen kommer, men det är rätt roligt att lilla pojken är beräknad i mars. Först sa dom 16 mars och nu har dom sagt 10. Jag känner så många som fyller år i mars, inte bara Amiya som fyller 28 mars, utan även Tyrones son, Tyrhys, som fyller år 8 mars vilket är ännu närmre BF. Min syster fyller den 17 mars, Amiyas kusin 7 mars och flera av mina vänner däromkring också. Det kommer bli en dyr månad för vår familj :p

Vilka namn har ni funderat på åt lilla pojken?

Jag har tänkt på några namn men vi har inte riktigt kommit överens om någonting som vi verkligen älskar ännu. Vilka namn det är tänker jag inte säga hihi, däremot har jag en tanke om att namnet kanske ska innehålla ett Y då alla tre barns namn gör det hittills. Tyrhys, Nylah-Raine och Amiya. Det skulle vara fint att ha som en liten röd tråd igenom allas namn. fast det är absolut inget dödsviktigt.

Vad jobbar du med?

Jag jobbar inom hotellbranschen här i Stockholm. Jag är däremot bara anställd under ett enstaka dagar kontrakt så jag jobbar absolut inte heltid just nu trots att jag inte hade bangat på att jobba åtminstone 80%. Jag är en liten arbetsmyra och tycker det är skönt att jobba och tjäna mina egna pengar.

Hur länge tänkte ni bo i Sverige och hur gör ni med hennes pappa då / Kommer vi flytta tillbaka till London?

Det här är en klurig fråga då vi faktiskt inte har planerat NÅGONTING ännu. Jag vet, det är sjukt kanske för många, men sant. Jag är en riktig “Det löser sig” tjej.

Många av mina vänner får typ lite stress och frågar ofta hur jag inte kan ha planerat något än men vet ni, vi vet faktiskt verkligen inte hur vi ska göra. Först och främst ville jag komma tillbaka till Sverige för att jag skulle kunna sätta in Amiya på förskolan och börja tjäna lite egna pengar. Sen i samma veva som jag och Tyrone diskuterade detta fick vi reda på att jag var gravid och då kändes det ännu mer självklart att vara här, Trots att det såklart tog emot att åka hit utan honom.

Jag hade världens flyt i somras och fick en grym förskoleplats på mindre än två veckor åt Amiya, så jag tog den chansen och nu innan jag föder passar jag på att jobba så mycket jag kan.

Tanken för tillfället är att jag åtminstone ska vara i Stockholm tills efter jag fött och kanske ett par månader till. Så långt har vi planerat hittills. Jag känner att jag i alla fall verkligen vill bo tillsammans som en familj och inte isär som vi gör just nu. Detta är bara en fas har vi sagt för att göra det lättare. Det löser sig till slut, som sagt.

Hur bor du/ni nu?

Jag och Amiya får tills vidare bo hos mina föräldrar där vi trivs jättebra. Dock så hade det varit underbart att få bo i vår egna lägenhet men som läget är nu så vet jag inte om vi kommer vara här permanent så då känns det rätt onödigt att betala till exempel en andrahandshyra i några månader eller att börja leta något att köpa. Men det är kanske planen att köpa något om vi nu bestämmer oss för att bo i Stockholm. Tyrone bor kvar i sin lägenhet i London, som egentligen från grund och botten är hans pappas. Skulle vi bestämma oss för att bo i London då skulle vi behöva leta nytt hursomhelst pga att vi behöver mer utrymme.

London är så dyrt, känns det värt att bo där i framtiden eller vart skulle du/ni helst vilja bo?

Ja, London är rätt dyrt på många sätt, främst skolsystemet. Däremot har London verkligen hittat en stor plats i mitt hjärta och jag vänjer mig mer och mer vid tanken av att faktiskt bo där. Jag kan dock se att det finns både för och nackdelar med att bo där medan jag tycker att Sverige är ett bättre land att ha familj i. Kanske är det för att jag själv är uppväxt här, men det är också mycket annat som spelar in.

London är en grymt härlig stad för alla de som inte har barn och vill satsa på karriären eller bara leva i en riktigt mångkulturell stad där det alltid finns nya saker att upptäcka/göra.

Vilka ställen i Stockholm rekommenderar du att bo? (barnvänliga)

Den här frågan kan jag faktiskt inte svara på då jag bara bott på ett ställe i Stockholm i hela mitt liv. Tycker att det finns många fina ställen i Stockholm som alla är barnvänliga på deras egna sätt. Det gäller att hitta ett område som passar dig/din personlighet och dina/era behov. Jag till exempel skulle helst vilja att det fanns tunnelbana tillgängligt om jag skulle flytta någonstans utanför stan, i övrigt så har jag inte så många krav.

IMG_3605

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Isabella Portnoff

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Denise

    Sverige är alltså med som alternativ för att permanent bosätta sig i? Hur blir det med hans andra barn då? Det blir väl som att de “förlorar” sin pappa om han ska bo i ett annat land?

Annons
stats